Groente ratatouille met quinoa

Quinoa, ik had er nog nooit van gehoord. Glutenvrij, vol vezels, eiwitten en mineralen. Ik kwam het tegen in het boekje ‘de boodschappencoach’ en was nieuwsgierig naar de smaak en textuur. Conclusie: vergelijkbaar met couscous, maar knapperig en als je het aan mij vraagt lekkerder!

In combinatie met een groente ratatouille uit de oven, wat feta en eventueel wat witvis (kabeljauw, koolvis e.d.) een makkelijk, gezond, vegetarisch en glutenvrij gerecht. Maak gerust een dubbel portie. Want zowel warm, als de volgende dag koud als salade is het heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Benodigdheden

  • 1 pak quinoa (verkrijgbaar bij de AH)
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • cherry of roma tomaatjes
  • 1-2 tenen knoflook
  • Provençaalse kruiden (vers of uit een potje)
  • feta
  • zout (ik gebruik het liefst zoutflakes, verkrijgbaar bij de Jumbo)
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de uien, courgette, aubergine en paprika’s in (grove) stukken. Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Meng alles door elkaar, voeg de kruiden, wat olijfolie en zout toe. Doe het mengsel in een bakblik en zet voor 30-40 minuten in de oven.

Bereid de quinoa volgens de verpakking.

Schep de ratatouille een aantal keer tussendoor om. Voeg de laatste 10 minuten de tomaatjes toe.

Haal uit de oven, serveer de ratatouille samen met de quinoa en eventueel wat verkruimelde feta. Bon appetit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s